Oroszoktól kap pénzt a PannErgy

2013.05.06. 16:56

6,3 millió eurós beruházási hitelszerződést kötött a PannErgy az orosz Sberbank hazai leányával, a Volksbankkal a miskolci projekt finanszírozásával kapcsolatban.

Beruházási hitelszerződésről  állapodott meg a  PannErgy leánya, a Miskolci Geotermia Zrt. és a Magyarországi Volksbank Zrt., amely révén a pénzintézet a PannErgy stratégiai finanszírozó partnere lett. A megállapodás révén a  Miskolci Geotermia Zrt.-nek a Magyarországi Volksbank Zrt.-től összesen 6,3 millió  euró  összegben  beruházási  célú finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keret  részben  saját erő refinanszírozására,  továbbá  a beruházás pénzügyi lezárására kerül felhasználására.

A Magyarországi Volksbank Zrt. a Sberbank Csoport tagja. A Sberbank tőkeerejét tekintve Európa harmadik legnagyobb bankja és az egyik gazdaságilag legsikeresebb pénzügyi szervezet a világon. A Sberbank Europe AG kilenc teljeskörű banki szolgáltatást nyújtó bankot üzemeltet nyolc közép -  és kelet-európai országban, köztük Magyarországon.

A  Volksbank hitelkerete lehetőséget biztosít arra, hogy a Társaság  az előkészített projektekből egyszerre  akár  többet  is  elindítson. A PannErgy célja, hogy a geotermikus hő energetikai célú hazai hasznosítását a lehető legtöbb helyen megvalósítsa, ennek a stratégiának a jegyében kezdi  meg előkészíteni  a  Miskolci  Geotermikus  Projekthez kapcsolódóan, egy csúcstechnológiás növénytermelő üvegház megvalósítását, amely a miskolci geotermikus beruházás szekunder hőjét hasznosítja.

A PannErgy árfolyama